torsdag 31. januar 2013

Nalu pulsvarmere

Disse pulsvarmerene har jeg hatt liggende oppskrift på lenge - og med rester etter sjalet jeg har strikket tidligere så fant jeg et garn som passet perfekt!
Mønster: Nalu
Garn: Cascade 220 superwash
Garnmengde: 54 gram
Pinnenummer: 4
Størrelse: medium damehånd. Siden garnet mitt er litt tykkere enn det i oppskriften så reduserte jeg maskeantallet jeg la opp til 42 - og da ble de perfekt!

fredag 25. januar 2013

Ny lue til jentungen

Enda en av disse luene - ble litt hekta jeg! Og denne er til jenta mi på snart 13 - heldigvis er hun interessert i at jeg strikker til henne. 
Garn: Lima
Garnmengde: 80 gram
Pinnenummer: 3,5 og 4,5
Størrelse: voksen

Jeg var innom på en lokal blomsterbutikk for å se om jeg fant noen pene blomster - etter at jula forsvant ut av huset ble det så tomt. Jeg fant ingen blomster, men kom over dette vakre hjertet som nå henger til pynt i stuen min.

tirsdag 22. januar 2013

Heklet skål

Noen nøster Paris ble i løpet av kort tid gjort om til en kurv. Hva jeg skal bruke denne til vet jeg ikke enda, men det blir vel litt oppbevaring av stach i denne etterhvert. Dette prosjektet var kjapt unnagjort, men å hekle på krok 3,5 er tungt på et såpass tykt garn. Men stødig og fint ble ihverfall resultatet. Og nå er lageret mitt av Paris så og si borte! Har vel 2 halve nøster igjen som jeg tenker at jeg må strikke en stripete klut av.
Mønster: Garnstudio
Garn: Paris
Garnmengde: 144 gram
Heklekrok: 3,5

mandag 21. januar 2013

Herlig sjal!

Her inne har det vært stille siden nyttår - dagene har vært travle og flydd avsted. Tiden til å blogge har ikke strukket til - har heller prioritert å strikke.

I julegavekalenderen min fra Kara fikk jeg oppskrift på dette sjalet. Jeg hadde det under favorittene mine på Ravelry og så kjøpte hun det til meg og sendte som gave. Jeg hadde noe Cascade liggende i lageret mitt som jeg ikke helt visste hva jeg skulle gjøre med - så da ble det brukt til dette sjalet!
Mønster: Idalia
Garn: Cascade superwash
Garnmengde: 338 gram
Pinnenummer: 5

tirsdag 1. januar 2013

Hva har skjedd med ufoene mine?

Ved nyttår i fjor laget jeg en liste over ufoene mine, og denne har jeg gått igjennom og sett på nå. Ståa er slik:

- Hanne Krogh-kjolen i Mandarin Petit - har heklet alle de små heklerutene, forsiden av skjørtet og 1/2 arm
Denne har jeg rekt opp da jeg har innsett at jeg aldri kommer til å bruke den, har tatt vare på noen av heklerutene da de kan komme til nytte i et annet prosjekt
- Rund hekleduk (i syltynt garn!!) - har cirka halvparten igjen
Denne har jeg ikke gjort noe med
- Topp fra Geilsk - strikket ca 50 cm og delt for ermene
Denne har jeg ikke gjort noe med
- Hjertekjolen fra Garnstudio - strikket to ermer
Denne har jeg ikke gjort noe med
- Heklet teppe i Mandarin Petit - såvidt begynt - dette er et langtidsprosjekt som ikke prioriteres i 2012
Denne har jeg heklet litt videre på, men ikke så mye
- Så har jeg nå i romjulen startet på et hekleteppe etter en oppskrift fra Garnstudio i Topp t'tå
Ferdig
- I tillegg har jeg startet på et Knit and Crochet shawl i Tinde til meg selv
Ferdig

Ufoer ved årsskiftet 2012/2013:
- Rund hekleduk (i syltynt garn!!) - har cirka halvparten igjen
- Topp fra Geilsk - strikket ca 50 cm og delt for ermene
- Hjertekjolen fra Garnstudio - strikket to ermer
- Heklet teppe i Mandarin Petit
- Egwenesjal i Wollmeise, har vel strikket ca 5 gram

Garnlageret mitt er kraftig redusert, fra 27,994 kg pr 31/12-11 og til 16,470 kg 31/12-12. Målet mitt var ned til 20 kg i løpet av 2012 og det har jeg klart med glans! Dette på tross av at det i løpet av året dukket opp noen nøster her og der som jeg ikke hadde ført inn i arket, men som nå er tatt med. I ettertid fant jeg 1150 gram garn som jeg ikke har telt med slik at lageret mitt ved årsskiftet var 17,620 kg.

Det målet jeg hadde med å komme ned til 15 kg i løpet av 2013 justerer jeg litt og setter meg som mål at jeg ved utgangen av 2013 skal ha et lager på maksimalt 12 kg. Og da kun med kurante garnsorter.

Jeg har alt garnet mitt i et Excelark og en stor fordel med det er at jeg ser hva jeg har, og det er mye enklere å se hvilket garn jeg kan bruke fra lageret istedet for å rushe ut og handle inn originalgarnet. 

Siden jeg i 2012 har strikket opp så mye av lageret har jeg en del tynt garn igjen, pluss en del ukurante garnsorter, og en del enkeltnøster. Disse satser jeg på å bruke mest mulig av i 2013, men jeg regner med at jeg må kjøpe inn litt mer i 2013 enn i 2012 da det er lite igjen av standardgarnutvalget mitt.

Nytt år - nye muligheter!

Godt nytt år alle sammen!