Siden jeg nettopp har hatt bursdag måtte jeg bake en kake og ta med på jobb. Det ble den helt enkle varianten - gulrotkake. Oppskriften er enkel og grei, og det eneste av ingredienser som jeg vanligvis ikke har i huset er Snøfrisk.
Gulrotkake
4 egg
3 dl farin
3 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1ts vaniljesukker
1 1/2 dl olje
4-5 dl raspet gulrot
Pisk egedosis av egg og farin og tilsett resten. Ha i en smurt, rund form med diameter 26 cm. Stekes ved 175 grader i ca 1 time.
Glasur
125 gr snøfrisk
1 ts vaniljesukker
50 gr smør
100 gr Melis
Glasuren røres sammen og smøres på kaken når den er ferdig avkjølt.
Oppbevares i kjøleskap til den skal spises og den er like god og saftig etter noen dager.
Oppbevares i kjøleskap til den skal spises og den er like god og saftig etter noen dager.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar