lørdag 22. oktober 2011

Fyrvokteren

Nå har jeg lest nok en flott kriminalroman av Camilla Läckberg. Som de andre bøkene hennes kan også denne anbefales - hun har etterhvert blitt en av mine favorittkrimforfattere!
Ny roman i suksesserien om politimannen Patrik Hedström og forfatteren Erica Falck i idylliske Fjällbacka.  En desperat kvinne vender tilbake til barndommens øy, og en mann myrdes i sin leilighet. En gang var de kjærester. 

Det er en lys sommernatt. En kvinne kaster seg inn i en bil. Hendene på rattet er blodige. Med den lille sønnen sin i baksetet flykter hun mot det eneste stedet der hun kjenner seg trygg; øya Gråskär utenfor Fjällbacka, der familien hennes har bodd i generasjoner. Et par døgn senere myrdes en mann en leilighet i Fjällbacka. Han var nyansatt økonomisjef i kommunen. En samvittighetsfull og vennlig person, som etter mange år har vendt tilbake til barndommens trakter. Ingen har et vondt ord å si om ham. Men Patrik Hedström og kollegene ved Tanumshede politistasjon oppdager snart at livet hans var fullt av hemmeligheter. Det viser seg at mannen besøkte Gråskär like før han døde. På folkemunne kalles øya Gastholmen: Det sies at de døde går igjen der, og at de har noe å fortelle de levende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar