fredag 15. november 2013

Loftstue

I sommer flyttet vi og da lovet jeg en runde med bilder fra nyhuset. Vi får starte i loftstuen - og så tar vi det andre etterhvert.
 
Loftstue og loftstue - den er vel egentlig altfor liten til å kalles det. Men praktisk for oss det er den! Fra loftsstuen er det inngang til 3 soverom, bad pluss en luke opp til et bortsettloft.

Vi trodde at den i utgangspunktet var hvit - men vi bestemte oss for å male den allikevel. Og når vi fikk hvitmalingen på veggen så så vi at den hadde godt av en strøk maling - for den var nok mer gulaktig enn hvit. Utfordringen her var å få malt trapperommet.... "Billettmerket: Litt høydeskrekk". Men også det gikk fint. Hvitfargen vi har valgt er Chi - vi ville nemlig ha det så lyst som mulig. Vi har forresten valgt å male alle veggene med Lady Wonderwall. Etter noen runder med maling opp igjennom årene så synes vi at denne malingen er noe av det bedre vi har prøvd. Listene er også malt i fargen Chi - men med Lady Supreme finish. Vi planlegger å male trappegelenderet hvitt etterhvert, samtidig som vi gjør noe med selve trappen. 

Slik så det ut før: 
  
For å ha litt ekstra overnattingsplass ved behov kjøpte vi en Lugnvik sovesofa fra Ikea. Den kan du slå ut og få overnattingsplass til 2 stykker på. Jeg har supplert med litt puter i den for jeg synes den var litt "snau" slik den var i utgangspunktet. Bordet er et Lack-bord fra Ikea som er noen år gammelt.
Egentlig ganske kjekt med et lite TV her slik at ungene uskjermet kan ha venner på besøk, eller at vi voksne kan trekke oss tilbake hit hvis ungene er i stua. Den lille kommoden fra Brimnes inneholder diverse filmer, og Playstation-spill, som kan tas frem ved behov. Bordet som TV-en står på er kjøpt på Bohus for en billig penge.
Ikke store plassen - men vi synes vi har fått mye ut av den.

Vi er litt usikker på hvordan vi skal løse belysningsproblematikken her. Foreløpig står bare en enkelt lampe i taken, men vi vurderer spotlys her slik at vi kan bruke samme lyspunktet til å få litt mere lys i trappeoppgangen. Ellers så vises det godt på bildene at dørene er endel gulere i fargen enn resten som er nymalt. Vi vurdere litt hva vi skal gjøre med dem. Det er ikke like synlig i virkeligheten, men noen av dørene har noen skader på seg som gjør at vi kanskje skifter ut de 4 dørene på loftet etterhvert.

Skiltene inn til rommene til ungene er kjøpt på Bohus - mener de kun kostet kr 19,90 pr stk, og skiltet inn til badet har jeg funnet på Nille for en billig penge.
Dette skiltet synes jeg var veldig fint og passende. Det er også kjøpt på Nille for en billig penge.
De to bildene under har samme vers skrevet på seg og har avtrykk fra hender (og fot) fra ungene da de var små. Disse laget de  barnehagen som julegaver til foreldrene. Det eneste jeg har gjort med dem er å skifte rammer. Synes fortsatt dette diktet er så søtt og treffende :-).

Diktet lyder slik:

Det hender du blir lei
fordi jeg er så liten
jeg setter merker alle steder
og gjør deg ganske sliten
 
Men for hver dag blir jeg større
ja, en dag blir jeg stor
og alle mine avtrykk
blir bare svake spor
 
Her er mitt lille avtrykk
så du kan huske og forstå
hvor søte hender jeg hadde
den gang de var små

Det er travle tiden nå på høsten så det blir ikke så mye håndarbeid. Det blir det nok ikke i helgen heller for da blir det rett og slett en skikkelig håndballhelg sammen med jentungen.

GOD HELG ALLE SAMMEN!

2 kommentarer:

  1. Så fint dere har fått det. Deilig med et sted å trekke seg tilbake på. Ha en fin håndballhelg :)

    SvarSlett
  2. For en koselig krok du har laget deg :)

    SvarSlett