Jeg har flere ganger vært i København og der har jeg kjøpt belgiske vafler. Til jul kjøpte jeg meg et jern som er beregnet til å bruke til disse. De vanlige vaffeljernene blir for tunge og presser vaflene for mye sammen. I dag forsøkte jeg for første gang å lage disse - og det ble stor suksess!
Med hjemmelaget jordbærsyltetøy og rømme |
Hjemmelaget jordbærsyltetøy |
Slik ser jernet ut - kjøpt for kroner 399,- hos Kitch'n |
Belgiske vafler:
1 pk gjær
2 kopper fingervarm melk
4 egg
1 ts vaniljesukker
2,5 kopper hvetemel
1/2 ts salt
1 ss sukker
1/2 kopp smeltet smør
Bland eggeplommer, gjær, melk og det tørre. Rør i smeltet smør. Pisk eggehvitene stive og vend i. Hev i 45 min og stekes deretter i jern.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar