søndag 30. januar 2011

Hitchhiker

Jeg har strikket meg et nytt skjerf/sjal. Det ble kjempemykt og godt og ligger fint rundt halsen. Oppskriften var enkel og følge og anbefales. Jeg tror jeg må forsøke dette i Wollmeise en gang i nær fremtid - jeg må bare prøve flere andre prosjekter som står i kø først. 
Mønster: Hitchhiker
Garn: Merino Extra Fine fra Garnstudio
Garnmengde: 194 gram
Pinnenummer: 4
Størrelse: Akkurat passe. Jeg strikket i vei helt til jeg nesten hadde brukt opp de 4 nøstene jeg hadde satt av til prosjektet. 

Supportersett

Etter ønske fra mine 2 barn, som begge spiller fotball, måtte bamse få et supportersett. Det ble shorts og bukse strikket etter eget hode av rester av Merino Extra Fine og Ida strømpegarn, tilsammen 70 gram. Ungene ble fornøyd og bamse skal være med som supporter når turneringshelgene starter om ikke så altfor lenge.

Tulipaner pluss en liten potteplante

Også til denne helgen kjøpte jeg inn litt friske blomster. De lyser opp i stuen og gjør dagen gladere. Etter at jeg fikk rådet om å ha kun 2-3 centimeter vann i vasen til tulipanene så holder de seg fine lengre. Ikke vokser de ut i alle retninger og ikke henger de lengre utover kantene på vasen.
I tillegg til tulipanene ble denne søte planten med meg hjem - disse var det vanlig at min bestemor hadde - og hun fikk dem til å blomstre igjen og igjen og igjen.... Slike ambisjoner har ikke jeg, men til en pris på kr 22,90 så har man alltids råd til å kaste den når den tid kommer.

søndag 23. januar 2011

Belgiske vafler

Jeg har flere ganger vært i København og der har jeg kjøpt belgiske vafler. Til jul kjøpte jeg meg et jern som er beregnet til å bruke til disse. De vanlige vaffeljernene blir for tunge og  presser vaflene for mye sammen. I dag forsøkte jeg for første gang å lage disse - og det ble stor suksess!
Med hjemmelaget jordbærsyltetøy og rømme

Hjemmelaget jordbærsyltetøy

Slik ser jernet ut - kjøpt for kroner 399,- hos Kitch'n
Belgiske vafler:
1 pk gjær
2 kopper fingervarm melk
4 egg
1 ts vaniljesukker
2,5 kopper hvetemel
1/2 ts salt
1 ss sukker
1/2 kopp smeltet smør
Bland eggeplommer, gjær, melk og det tørre. Rør i smeltet smør. Pisk eggehvitene stive og vend i. Hev i 45 min og stekes deretter i jern.

Typisk lørdagsmat hos oss

Med barn på 7 og 10 år så går det i enkel, men populær mat på fredags og lørdagskveldene. Da dropper vi middag på ettermiddagen og tar noe varmt til kvelds i stedet. Vanligvis blir det en eller en annen form for pizza på fredagen og en variant av taco pålørdagen. Den mest populære varianten er disse tacotubsene. Jeg steker kjøttdeigen med tacokrydderet og har dette oppi tacotubsene. Deretter har jeg litt hvitost over og varmer dem i ca 5 minutter i ovnen ved 200 grader. Vi har også salat ved siden av som vi legger oppi sammen med salsa og rømme. Enkelt og godt! Her er bilde av herligheten tatt mens vi venter på at stekeovnen skal bli varm:
Dette er ikke akkurat den mest avanserte maten - men ungenes ønsker veier tungt for tiden så da får vi heller vente med eksprimenteringen til de blir litt større. Ikke for det  - jeg merker stor forskjell på dem nå i forhold til for kort tid siden - de er blitt mye flinkere til å smake (og like!!!) nye matretter. 

fredag 21. januar 2011

En ny hals

Jeg har strikket en svart hals til meg selv. Jeg har egentlig flere andre men ikke en slik stor, svart en som går til alt.



Mønster: Tanglewood Snood
Garn: Nepal
Garnmengde: 308 gram
Pinnenummer: 5


Tulipaner

Jeg følte behov for å friske litt opp i stuen- og da er tulipaner aldri feil! Disse er kjøpt på Coop Obs som har tilbud på 20 stk tulipaner for kr. 99,-.


Status på hekleteppet

Det går fremover med hekleteppet mitt. Nå er det 120 ganger 180 cm. Jeg skal ha det så stort at det kan dekke en dobbeltseng så jeg har litt igjen. Jeg har heklet 54 lapper og regner med at jeg må ha 45 til.





Jeg bruker Rubin og Smart samt litt rester av noe superwashgarn fra Nille.

Se hva som kom i posten her om dagen!

Av og til kjøper jeg meg noen strikkeblader som jeg kan kose meg med og bli inspirert av. Knitscene Easy og Interweave Knits Weekend dukket opp i postkassen min for et par dager siden. Det er ikke alltid jeg benytter noen av oppskriftene som er i bladene, men de gir meg masse inspirasjon.

Jeg har kjøpt meg litt Wollmeise

Shygirl solgte unna litt Wollmeise og da slo jeg til! En flott blåfarge, en grønnfarge og tre hesper med en annen, nydelig farge. Bare se hvor lekkert!

torsdag 20. januar 2011

Hemmelig venn

I dag kom det pakke i posten - bare se over hvor mye fint jeg fikk fra min hemmelige venn på Hobbyboden NoTroFin. 2 nøster Sterk, lys, maskemarkører og omgangstellere samt et hyggelig kort. Garnet har jeg aldri prøvd før, men det kjennes mykt og godt ut så det gleder jeg meg til å prøve. Kortet inneholdt et lite hint så jeg må nok ut på leting etter hvem som har sendt meg denne flotte pakken - tusen takk!

søndag 9. januar 2011

Litt enkel søm

Etter å ha irritert meg over hvor dårlig vanlig bokbind sitter på bøkene og den dårlige kvaliteten på papiret så tok jeg mot til meg og sydde noen boktrekk av voksduk. Ideen fikk jeg i denne bloggen. Rett og slett kjempeenkelt! Alle 6 var klippet og sydd i løpet av en times tid. Engelskbøkene har en farge, norskbøkene en og matematikkbøkene en tredje. Enkelt å skille bøkene fra hverandre og jentungen er superfornøyd og gleder seg til å vise dem frem på skolen i morgen!

Da er jula ryddet bort...

...og det ser straks litt lysere ut! Det ble så tomt at jeg gikk til innkjøp av 2 rosa ildtopper for å fylle tomrommene litt. Det var godt å få inn litt vårlige farger. Her er et lite bilde av fargene som dominerer stuen min nå:


Broderier, pluss noen bilder av affeksjonsverdi

For en del år siden broderte jeg mye. Egentlig så fant jeg glede i å brodere lenge før jeg startet å strikke og hekle. Jeg produserte mye - ikke alt er helt etter min smak i dag, men noen bilder har jeg fortsatt hengende oppe. Blandt disse er en serie med bilder som viser årstidene samt en flott fiolin. Slik ser disse ut:
Vinter
Vår
Sommer
Høst
Det var vanskelig å få tatt ordentlige bilder av disse, så jeg måtte ta bildene litt på skrå for at ikke blitzen skulle vises på bildene.

Jeg har også hengende 2 bilder som barna har laget i barnehagen. Det er et kjent vers som er skrevet og så er det også med et  hånd (og et foravtrykk). Disse er laget i barnehagen da de var hhv 21 måneder og 15 måneder. Et supert tiltak fra barnehagepersonalet som alltid faller i smak hos foreldrene.

onsdag 5. januar 2011

Nok en klut og enda en er på pinnene

Disse klutene er perfekt strikketøy å ha med seg når man skal bort - man trenger ikke tenke så mye - det er bare å strikke i vei!
Mønster: Husmor Marias kopptue
Garn: Paris
Ganrmengde: 48 gram
Pinnenummer 4,5