søndag 24. januar 2010

Nyinnkjøpt knekkebrødboks og nylagde knekkebrød

På Kremmerhuset hadde de disse flotte boksene som det sto "Knekkebrød" på. Fargen er kremgul, men det var litt vanskelig å få frem pga blitzen. Nå er de fylt med hjemmelagde knekkebrød. De rommer akkurat en porsjon så de har en perfekt størrelse!

Oppskriften på knekkebrødene har jeg funnet i bloggen til Margot, men jeg finner ikke tilbake til den for å linke til oppskriften så jeg gjengir den her:

3,5 dl sammalt rug grov
3,5 dl lettkokte havregryn
2 dl solsikkekjerner
1,5 dl sesamfrø
1 dl kruskakli
0,5 dl linfrø
1 ts salt
1 buljongterning
7 dl vann

Kok 2 dl av vannet med buljongterningen.
Bland alt det tørre. Ha i all væsken. Smør utover 2 plater med en slikkepott - så tynt som mulig.
Stek på varmluft 160 grader - begge brettene samtidig. Etter 10 minutter tas brettene ut og knekkebrødene deles i passende ruter. Stek videre i 35 minutter. Skru av varmen og la de tørke over natten med ovnsdøren åpen.

Kjempegodt!

1 kommentar:

  1. Så fristende! Flinke Solene!
    Ha det riktig så bra kjære kalendervenn!

    SvarSlett