fredag 17. desember 2010

Jeg har bakt en god del til jul

Jeg har laget gele - og den er kjempepopulær hos ungene. Oppskriften finner du her.
Snickerskonfekten ble veldig vellykket. Denne må jeg gjemme bort for at den ikke skal bli spist opp før jul. 
Oppskrift:
2,5 dl lys sirup
2,5 dl sukker
2,5 dl peanøttsmør
1 l cornflakes
200 gram kokesjokolade
50 gram delfiafett
Sirup og sukker varmes til sukkeret er smeltet. Bland inn peanøttsmør og deretter cornflakes. Fordel i små muffinsformer eller konfektformer. Smelt sjokolade og delfiafett og ha over kakene. Avkjøl. Oppbevar kjørlig.

Denne oppskriften kan virkelig anbefales - dette ble en "hit" hjemme hos oss.

Kolakakene har jeg bakt for første gang i år - og de ble sånn passe velllykket utseendemessig. Smaken ble imidlertid veldig god!
Oppskrift:
200 gram margarin og 200 gram sukker blandes godt sammen
300 gram mel, 2 ts natron, 2 ts vaniljesukker og 3 ss lys sirup blandes i og alt røres sammen til en seig deig. Rull deigen til en pølse og del i 6 biter. Rull ut hver av disse til tynne pølser, like lange som en langpanne. Legg 3 pølser på hver plate og trykk dem ned. Stekes ved 180 grader midt i ovnen i ca 8 min. Når de har blåst seg opp og detter ned så er de ferdige. Skråskjær 2 cm lange biter med en pizzarulle. Avkjøl på rist.

Så har jeg eksprimentert litt med gjærdeig. Grov deig smurt med bringebærsyltetøy. Disse likte ungene godt og de er ganske sunne.
Oppskrift:
5 dl melk
50 gram gjær
25 gram olje
2 ts sukker
1 ts vaniljesukker
2 ts kardemomme
1/2 ts kanel
490 gram sam hvete grov
300 gram hvetemel
Fyll: ca 1 dl bringebærsyltetøy
Lag gjærdeig og hev i 30-45 min. Kjevle ut til et stort rektangel og smør utover syltetøyet. Rull sammen og skjær i biter. Etterhev i ca 30 min. Pensle med egg eller vann. Stek ved 200 grader i ca 10 min.

Og tilslutt sjokoladecookies etter en hemmelig oppskrift:

1 kommentar: